fbpx

Resepti: raparperi-mantelikakku äitienpäivään!

Markus halusi jakaa teille reseptin herkulliseen raparperikauden kakkuun, joka sopii esimerkiksi äitienpäivään! Tämä kakku onnistuu takuulla jokaiselta leipurilta olit sitten kokeneempi tai aloitteleva jauhopeukalo. Kerro kommenteissa, miten kakkusi onnistui!

Kakkupohja (halk.n.26cm)

240g mantelimassa
100g kideosokeria
100g tomusokeria
200g voita (Huoneenlämpöistä)
6kpl keskikokoisia kananmunia eroteltuina
160g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
½  tl suola

Lisäksi:
n.150 raparperia pilkottuna pieniksi paloiksi
2 rkl fariinisokeria (muut sokerit käyvät myös)
voita vuoan voiteluun

Kakkupohjan valmistus

Esilämmitä uuni 175:een asteeseen. Voitele kakkuvuoka kauttaaltaan voilla. 

Murusta mantelimassa yleiskoneen kulhoon. Kytke lapa kiinni yleiskoneeseen ja laita pyörimään hiljalleen. Lisää tomu- ja kidesokeri mantelimassan joukkoon kolmessa osassa ja nosta tämän jälkeen hieman yleiskoneen tehoja. Lisää voi neljässä osassa seoksen joukkoon siten, että kun edellinen voinokare on sekoittunut kunnolla, lisää seuraava. Vatkaa seosta niin kauan, että seos vaahtoutuu ja muuttuu väriltään vaaleaksi. Jatka vatkaamista ja lisää kananmunat yksitellen taikinan joukkoon. Tämän jälkeen laske yleiskoneen tehot hitaalle ja lisää kuivat aineet siivilän läpi kahdessa osassa. Levitä kakkutaikina tasaisesti kakkuvuokaan. 

Painele sokerissa pyöritellyt raparperipalat kiinni kakkutaikinaan ja paista kakkua n.20-25 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Tee tarvittaessa tikkutesti)

Vatkattu maitosuklaakreemi

100g kermaa
1rkl glukoosia tai hunajaa
70g maitosuklaata
½ liivatelehti

Lisäksi:
200g kermaa

Täytteen valmistus:

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kattilassa 100g kermaa ja glukoosi (tai hunaja). Purista lionneesta liivatteesta ylimääräiset vedet pois ja sekoita kuuman kermaseoksen joukkoon. Kaada edelleen kuuma kermaseos  maitosuklaan päälle ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita seos jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi. 

Vatkaa jähmettynyt maitosuklaaseos ja 100g kermaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita vatkattu kreemi pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla. 

Pursota kreemiä jäähtyneen kakun reunalle ja viimeistele kakku tomusokerilla ja halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla!

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter