fbpx

Story vie maaliin pandemian käynnistämän menu-uudistuksen – nyt fokuksessa sesonkituotteet sekä Pikkusuolaiset

Story laajentaa tarjontaansa valmistautuessaan avaamaan kivijalkaravintoloita ensi keväänä. Pandemian liikkeelle sysäämä uudistusten aalto etenee nyt viimeiseen vaiheeseen, joka esittelee pikkusuolaiset, kolmen ruokalajin menut sekä kellariviinilistan. Nollahävikki sekä sesongit ovat tuotekehityksen keskiössä. 

Storyn uudesta menusta löytyy alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia. Kuvassa keskellä sesongin alkupala: sokerisuolattua siikaa, mausteista tomaatti-jogurttikastiketta ja pikkelöityä kyssäkaalia. Kuva Joonas Ojala

“Pandemian iskettyä päätimme keskittää voimavaramme toimintamme kehittämiseen. Ensin ryhdyimme syleilemään ulosmyynnin mahdollisuuksia ja tämän jälkeen olemme esitelleet hapanjuuripizzat sekä uusineet jälkiruokamme. Nyt kun ihmiset ovat löytäneet takaisin ravintoloihin on aika laittaa iltavalikoima kuntoon”, kertoo Storyn yrittäjä Anders Westerholm, joka palkittiin ravintola-alan Pro Gaalassa vuoden yrittäjänä.  

Huomisen husmanskostia sesongeissa – joulun ajan keskiössä kala- ja riistaherkut

“Pikkusuolaiset mahdollistavat iloiset afterwork nautiskelut sekä pidemmät illalliset menuiden äärellä. Sesonkimenumme vaihtuu joka toinen kuukausi ja itseoikeutetusti nyt keskiössä on jouluiset kala- ja riistaherkut. Uskomme, että ajoituksemme on hyvä, sillä nyt uskalletaan taas kohdata ihmisiä näin pikkujoulukauden kynnyksellä! Ihmiset ovat nyt selkeästi valmiita satsaamaan itseensä, joten pyysimme, että vuoden sommelier, Vin-Vinin Oscar Borges suunnitteli meille erityisen kellariviinilistan”, iloitsee Storyn yrittäjä ja reseptinikkari Markus Hurskainen, jonka Makeeta-kirja palkittiin juuri vuoden ruokakirjana.

Storyn ruokafilosofia perustuu aitoihin makuihin, huomisen husmanskostiin eli perinteisen kotiruuan kaupunkilaisserkkuun. Sesongit  ja rehelliset maut ohjaavat menusuunnittelua ja tämä näkyy erityisen hyvin uudella listalla. 

Sesongit ja kotimaisuus yltävät myös hapanjuuripizzaan

Story lanseerasi omannäköisensä hapanjuuripizzat keväällä 2021. Pizzat valmistetaan nurmijärveläisisistä Krannin tilan luomu 00-pizzajauhoista sekä kotimaisista hävikkitomaateista valmistetusta tomaattikastikkeesta. Myös täytteissä suositaan tuttuja kotimaisia tuottajia ja tällä hetkellä ainoa ulkomainen raaka-aine on mozzarella, mutta kotimaisten juustojen tuotekehitys on jo loppusuoralla. 

Storyn yrittäjä Markus Hurskainen maistelemassa uutta sesongin pizzaa, josta löytyy Punavuoressa valmistettua Ferin hirvituoremakkaraa, savustettua sipulia ja smetanaa, fior di latte mozzarellaa ja Helsinki Distilling Companyn ruisviskiä. Kuva: Joonas Ojala

Storyn pizzamestari Ryan Rodrigo voitti lokakuussa Pizzamestari 2021 -kilpailun, joten Storyn hapanjuuripizzoja voikin nyt kutsua kaupungin parhaiksi. Myös pizzat elävät sesongeissa ja loppuvuoden menusta löytyykin pizza nimeltä ‘Hirvi’, josta löytyy Punavuoressa valmistettua Ferin hirvituoremakkaraa, savustettua sipulia ja smetanaa, fior di latte mozzarellaa ja Helsinki Distilling Companyn ruisviskiä.

“Olemme käyttäneet riistaa aktiivisesti jo pidemmän aikaa. ’Hirvi’ -pizzaan inspiroi tietenkin käsillä oleva sesonki, raaka-aineen muokattavuus ja monipuolisuus. Kantavana ajatuksena oli lautasannoksen makumaailman rakentaminen hapanjuuripizzaan”, kertoo Markus Hurskainen ajatuksista luovan työn takana.

Uusi menu saatavilla 3.11. eteenpäin Story Kampissa ja Triplassa!

Lyhyesti meistä:

Markus Hurskainen

Huippukondiittori ja ravintoloitsija Markus Hurskainen johtaa Storyn keittiötä ja loihtii ravintolalle  uusia reseptejä ja annoksia. Markus Hurskainen tunnetaan myös Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina ja hänellä on pitkä tausta leipomopuolelta Patisserie Teemu & Markus ajoilta. Markuksen reseptejä voit Storyn lisäksi löytää hänen ruokakirjoistaan: Makeeta ja Teemun ja Markuksen leipäkirja.

Story

Story tarjoilee huomisen husmanskostia eli modernin kaupunkilaisen lempiruokaa. Valikoima laajeni keväällä 2021 hapanjuuripizzaan, josta ravintola teki oman kotimaisiin raaka-aineisiin pohjautuvan versionsa. Story -ravintoloita löytyy Vanhasta Kauppahallista, Kampin kauppakeskuksesta ja Mall of Triplasta. Lisäksi Storyn hapanjuuripizzakeittiöitä löytyy Tapiola Food Court by Huuva ja CoolHeadin Tap roomilta Viikistä. Keväällä 2022 Story avaa kivijalkaravintolat Hakaniemeen ja Telakkarantaan.

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter