Täydellinen parsamunakas

parsamunakas

“The Story of” -postaussarjassa esittelemme parhaat vinkit sesonkiherkkuihin! Jokaisesta postauksesta löydät reseptin kunkin vuodenajan erikoisuuteen ja videolla jaetaan keittiömme salat siihen, mikä on erityisen tärkeää tämän annoksen onnistumisen kannalta. Ravintola Story elää vahvasti sesonkien mukana, mutta kaksi asiaa kulkevat mukana sesongista toiseen: hyvät raaka-aineet ja halu valmistaa kaikki alusta alkaen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä jaksossa Storyn keittiöpäällikkö Markus Hurskainen kertoo meille ammattilaisen vinkit täydellisen parsaomeletin valmistukseen.

parsaomeletti-4170162.jpg

Parsamunakas grillillä

3 munaa
3 rkl kermaa
Suola
Pippuri
2-3 parsaa esikeitettynä/paahdettuna
2-3 rkl raastettua pecorinoa
Tuoreita yrttejä (esim. minttua, kirveliä, lehtipersiljaa)

Valmista parsat etukäteen keittämällä tai paahtamalla. Laita öljyä paistinpannulle ja pistä se lämpiämään grilliin. Sekoita munat, kerma, suola ja pippuri keskenään. Laita omelettimassa pannulle grilliin lämpiiämään. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Kun massa on hyytynyt nosta pois grillistä. Asettele yrtit ja pecorino raaste munakkaan päälle. Nauti!

parsaomeletti-4170148.jpg
parsaomeletti-4170153.jpg
parsaomeletti-2.jpg